image

Organisatie

In 1961 werd de stichting VOVH opgericht door aan aantal enthousiaste mensen uit Vleuten en Haarzuilens.
De doelstelling was om kinderen uit het basisonderwijs van Vleuten en Haarzuilens, die in de zomervakantie niet op vakantie konden,
een week met sport en spel te bieden. Nu 63 jaar later zet nog steeds een vast team van 30 vrijwilligers zich in om in de laatste week van de zomervakantie een kindervakantieweek voor de kinderen uit het basisonderwijs uit Vleuten en Haarzuilens te organiseren.
De stichting VOVH staat bekend bij de kinderen, maar ook bij ouders en grootouders die vroeger zelf als kind meededen en nu hun (klein) kinderen komen brengen. Een echt bekend “dorps” gebeuren!

Doelstelling
Als doelstelling heeft de stichting VOVH om een laagdrempelige, afwisselende kindervakantieweek met sport en spel activiteiten aan te bieden voor kinderen uit alle lagen van de bevolking.
De stichting VOVH biedt kinderen de mogelijkheid om onder begeleiding in hun eigen wijk/omgeving veilig met elkaar te kunnen spelen en elkaar te ontmoeten.

Activiteiten
Op verschillende locaties in Vleuten en Haarzuilens worden er creatieve en educatieve activiteiten gehouden zoals brandspuiten, themadag met sport en spel, ruilmarkt, optocht, voetballen en het dagje uit naar een speeltuin.

Vrijwilligers
Het vaste team van de stichting VOVH bestaat, per 01-01-2024 uit 3 bestuursleden en 27 stafleden. Staf en het Bestuur van de stichting VOVH bestaat al sinds de oprichting uit alleen maar vrijwilligers. Een gemotiveerde groep mensen die elk jaar weer veel vrije tijd, plezier en enthousiasme in de kindervakantieweek stoppen zonder daar maar iets voor te vragen.
De stichting VOVH heeft altijd kunnen rekenen op een groot aantal belangstellende die zich willen inzetten voor de stichting VOVH, met een groot maatschappelijk draagvlak, daardoor kan de stichting VOVH blijven bestaan. De werkzaamheden voor de kindervakantieweek nemen bijna een heel jaar in beslag.

Elk jaar geven zich veel jongeren, in de leeftijd van 14 tot 25 jaar uit Vleuten en omgeving, zich op om vrijwillig mee te doen als (bege)leiding voor een groepje kinderen.
Naast de vaste dag activiteiten is er voor de leiding ook een avondprogramma. De Stichting VOVH stimuleert hiermee de maatschappelijke betrokkenheid van de jeugd.

De stichting VOVH kan al jaren rekenen op de hulp van de E.H.B.O. Haarrijn die de gehele week met twee man sterk aanwezig is.

beeldmerk VOVH

© Stichting VOVH
Ontwerp en realisatie: designed by Sas