image

Leiding spelregels

Wij hebben een aantal belangrijke en praktische punten opgesteld om het in de kindervakantieweek zo soepel en gezellig mogelijk te laten verlopen.

Het weekeinde voordat de kindervakantieweek ga je langs de ouders en kinderen om je voor te stellen en de groepsnummer en programma af te geven. Houd hiervoor dus wat tijd vrij.
Het is niet de bedoeling dat je nog op zondagavond langs de kinderen gaat. Plan het in zaterdag overdag (voor de oudste kinderen tot 21.00 uur) en/of zondag (tot 18.00 uur), weet dat de kinderen in spanning zitten te wachten op jullie. Niemand thuis? doe het programma met VOVH-nummertje door de brievenbus met een briefje (met de naam van het kind erop) waar ze jullie ontmoeten op de maandagochtend.

Spreek met de kinderen of de ouders/verzorgers een vaste plek af op of aan de rand van het veld waar ze jullie ontmoeten voordat het dagdeel begint.
Zoals het programma overzicht aangeeft beginnen we om 9.00 uur met het ochtenddeel. Kom op tijd, bouw een zekerheid in door plus minus 15 minuten voor een activiteit aanwezig te zijn. Ook de kinderen zijn dan al aanwezig!

Groep wisselingen zijn niet toegestaan zonder toestemming vanuit de VOVH. Voor vragen over groepen stuur de ouders door naar Marjoleine Gondelach, voor die tijd kunnen ze een mail sturen, het emailadres staat op het programma van de ouders. Ook worden er geen kinderen meer toegelaten in de kindervakantieweek zelf.

De personen die de staf vormen zijn herkenbaar aan hun gele blouses of t-shirt. Mocht je vragen hebben spreek ze aan.

Heb je een probleem met een kind, ouder of andere leiding handel dit niet zelf af, spreek een staflid aan staflid. De stafleden komen vaak even bij je langs in de week om te horen hoe het gaat.

Als leiding van een groep draag je met ons een verantwoordelijkheid, beschaam dit vertrouwen niet door je groep alleen te laten. Let goed op de kinderen. Zorg dat er altijd 1 leiding bij je groep is. Als 1 leiding uitvalt of weg moet, meld dit dan altijd.

Elke keer als jij op je telefoon kijkt ben je niet met de kinderen bezig, beperkt dit tot einde dagdelen. Plaats geen foto’s van kinderen op sociale media.

Niet roken in het bijzijn van de kinderen.

In het programma naar de ouders hebben wij aangegeven dat als hun kind door iemand anders wordt opgehaald, dit ook bij op tijd jullie wordt doorgegeven. Ook is het verzoek bij de ouders om hun kinderen op tijd te brengen en te halen. Als je vragen hierover hebt spreek een staflid aan.

Lees het programma van de ouders ook door, zodat je weet welke informatie de ouders hebben ontvangen mocht je vragen hebben.

Let er vooral goed op bij de kinderen die gehaald worden dat dit ook daadwerkelijk gebeurt. Laat de kinderen zich bij jullie afmelden.

Het is niet de bedoeling dat ouders aan jullie vragen om tussen de middag of na de middag kinderen mee naar huis te nemen, buiten dat het niet mag zijn wij/jullie geen opvang. De kinderen dienen ook op de eindtijden te worden opgehaald.

Maandagochtend moet voor 09.00 uur op het veld aan Hindersteinlaan staan, alle groepen moeten daar aanwezig voor de opening.

Woensdagavond wordt er een optocht gehouden. Laat je creatieve geest het werk doen en verzin iets leuks voor jullie en de kinderen. De kosten die jullie maximaal kunnen doorberekenen aan de ouders/verzorgers voor de optocht zijn maximaal euro 4,50 per kind. Heb je geld over bespreek dit dan met de ouders.

Met de optocht kan je evt iets doen in het thema van dit jaar. Kan je niets leuks verzinnen, wij denken met je mee.

Woensdagmiddag kun je met de kinderen afspreken voor de voorbereiding voor de optocht. Dit kan bij jezelf thuis of bij een ouder, bespreek dit met je groepje.

Wil jij de kinderen bij je laten eten woensdagavond voor de optocht, bespreek dan de evt. extra kosten met de ouders. Weet dat het niet verplicht is.
Laken voor een spandoek kan je halen in de tent.

Vrijdag met het dagje uit blijft de leiding van de gele en groene groepen de gehele dag bij de kinderen. De leiding van de blauwe / rode groepen kunnen een paar keer langs “hun” kinderen gaan. Er mag geen leiding in het water worden gegooid.

De kinderen moeten vrijdagmiddag in de bus hun nummertje bij jullie inleveren. De tas met nummers moet je daarna bij een staflid inleveren of meenemen naar de feestavond.

Dagelijks na de afsluiting van de activiteiten is de staf aanwezig bij de tent, we zouden het leuk vinden als jullie langs komen voor een babbeltje!

Heb je formulieren voor je maatschappelijk stage lever deze dan op maandag in bij Maaike.

Wij houden van een leuke en gezellige sfeer, ook onder de leiding. Mocht er iets voorvallen geef dit dan door. We kunnen hier dan, als nodig, tijdig aktie op ondernemen.

In de VOVH-Week zijn er op maandagavond, woensdagavond activiteiten voor de leiding in de schakel te Vleuten.
Feestkaarten voor de vrijdagavond worden door ons verstrekt, deze worden uitgedeeld door ons in de week. Hierop geef je aan of je komt of niet en wie je meeneemt. Deze moet je voor donderdag bij ons ingeleverd hebben. Vergeet je legitimatie niet, ook je introducé moet zich legitimeren, anders wordt je niet binnengelaten. Alcoholcontrole: Op de woensdagavond en vrijdagavond vanaf 18 jaar, er wordt extra streng  gecontroleerd door legitimatie en op de vrijdagavond door leeftijdsbandjes!

Voor leiding geldt ook het Preventie- en integriteitsbeleid van de stichting VOVH, lees deze op de website door.

beeldmerk VOVH

© Stichting VOVH
Ontwerp en realisatie: designed by Sas