image

Leiding

De VOVH is écht de allerleukste afsluiting van je vakantie. Een week lang ben je, samen met een vriend of vriendin, de begeleider van een groepje kinderen van 5 t/m 12 jaar. Naast het feit dat het leuk is om met de kinderen een week lang lekker bezig te zijn, ontmoet je (nieuwe) leeftijdsgenoten en is er tussen de leiding onderling altijd veel gezelligheid. Tijdens de week is er ’s avonds een leiding programma om naast de inspanning van de dagen, ook voor de nodige ontspanning te zorgen. Hoe meer leiding er mee doet, hoe meer kinderen zich in kunnen schrijven! Meedoen kan op twee manieren: als leiding, maar ook als hulpleiding.

Wat doet de leiding?

Als leiding krijg je gedurende de week een groep van ongeveer tussen de 6 – 10 kinderen onder je hoede. Met deze groep ben je de hele week op stap. Leiding ben je als koppel: twee personen vormen samen de leiding van één groep. Het is gebruikelijk om je samen met de andere persoon met wie je een groep wilt leiden als koppel op te geven.

Wat doet de hulpleiding?

Als hulpleiding help je bij het soepel verlopen van de georganiseerde dagen. Je moet hierbij denken aan het begeleiden van spellen en meehelpen bij de op- en afbouwwerkzaamheden gedurende de week. Hulpleiding ben je, in tegenstelling tot leiding, niet als koppel en je geeft je daarom ‘alleen’ op.

Wat doet de staf?

De organisatie van de kindervakantieweek is in handen van het bestuur en de stafleden. Beter bekend als staff.

Hoe oud moet ik zijn om mee te doen?

Om mee te mogen doen als leiding moet je op de eerste dag van de kindervakantieweek minimaal 14 jaar moet zijn. Om mee te mogen doen als hulpleiding moet je 13 jaar of ouder zijn. Leiding worden kan bij ons tot 25 jaar.

Moet ik de hele week aanwezig zijn?

Als je meedoet als leiding verwachten we van je dat je de hele week mee kunt doen. Geef het ruim van tevoren aan als je een dagdeel niet aanwezig kunt zijn, bijvoorbeeld omdat je boeken moet ophalen voor het nieuwe schooljaar. Als je zelf vervanging regelt laat ons dat dan meteen weten. Als je meedoet als hulpleiding kun je aangeven welke dagen je beschikbaar bent. Hier kunnen we in de planning dan rekening mee houden. We verwachten dat je minimaal 4 dagen aanwezig kunt zijn. Als je nog niet weet of je de hele week beschikbaar bent, kun je je beter opgeven als hulpleiding. Anders komen we mogelijk in de problemen met onze planning.

Wanneer moet ik waar zijn bij de kindervakantieweek ?

Je ontvangt van ons voordat de kindervakantieweek begint een leiding informatiebrief met praktische zaken waaronder de tijden en het programma. Ga ervan uit dat je de hele dag bezig bent. Op vrijdagavond voor de kindervakantieweek wordt de informatie avond voor ingeschreven leiding gehouden. Op deze avond worden de groepen toegewezen, bespreken we het weekprogramma en geven de de laatste informatie. Het weekeinde voor de kindervakantieweek ga je langs de ouders en kinderen om je voor te stellen, houd in dit weekeinde dan ook wat tijd vrij om langs je groepje te gaan. In de VOVH-week zijn er leiding avonden op maandagavond, woensdagavond en vrijdagavond. Super gezellig en een leuke manier om elkaar te leren kennen. Onder het kopje programma vind je de tijden van de dagdelen. Leiding is in de regel altijd 15 minuten van te voren aanwezig op de afgesproken plek.

Wat wordt er van mij verwacht?

Meedoen aan de kindervakantieweek is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. We moeten namelijk op je inzet kunnen rekenen en hebben je nodig om er een mooie week voor de kinderen van te maken. De volgende punten vinden wij belangrijk: je vindt het leuk om met kinderen om te gaan; je bent actief; je vindt het leuk om spellen en activiteiten te begeleiden; je toont initiatief; je hebt verantwoordelijkheidsgevoel. We weten ook dat de kindervakantieweek gezellig is en dat een feestje erbij hoort. Dat willen we graag zo houden, maar we verwachten wel dat iedereen ’s morgens weer ‘fris en fruitig’ klaar staat om een leuke dag voor de kinderen neer te zetten.

Krijg ik als leiding een (onkosten)vergoeding?

Nee, niemand binnen de kindervakantieweek krijgt een vergoeding. Alles is 100% op vrijwillige basis.

Hoe kan ik mij aanmelden als (hulp)leiding?

Je aanmelden als (hulp)leiding kan in het voorjaar en gaat online via onze website. Tegen die tijd zal dat op de website worden aangegeven en zal het aanmeldformulier online staan. Als je jezelf vorig jaar al hebt opgegeven, dan krijg je hierover ook nog een mailtje van ons. Als je helemaal nieuw bent, stuur dan een mailtje naar leiding@vovh.nl. Dan zetten we jou ook in de verzendlijst.

Kan ik mijn maatschappelijk stage bij jullie lopen?

Bij de VOVH kun je ook je maatschappelijke stage lopen. Ieder jaar bieden wij leerlingen de kans om in de zomervakantie hun maatschappelijke stage te lopen. Geef op school door dat je de maatschappelijke stage bij ons wil doen. Als je het formulier en de goedkeuring van school hebt gekregen dan vul je het inschrijfformulier voor leiding in via onze website, vermeld bij de opmerkingen dat het om maatschappelijke stage gaat. Wij vullen na de kindervakantieweek de formulieren van school in. Wees er snel bij, zodat je op tijd alles geregeld hebt. Let op! Noteer duidelijk bij het inschrijfformulier dat je een masser bent. Dit om verwarring te voorkomen, achteraf kunnen wij niks meer beteken voor je.

Kan ik jullie volgen op social media?

Je kan ons volgen via Facebook: StichtingVOVH TikTok: vovhdeleukste Instagram: stichting_vovh of Twitter: @stichtingvovh

Staat jouw vraag  er niet tussen?

Stuur ons dan een e-mail leiding@vovh.nl.

beeldmerk VOVH

© Stichting VOVH
Ontwerp en realisatie: designed by Sas