image

Praktische Zaken

Wij hebben een aantal belangrijke en praktische punten opgesteld om het in de kindervakantieweek zo soepel en gezellig mogelijk te laten verlopen.

Het weekeinde voor de Kindervakantieweek begint, komt de leiding zich bij u thuis voorstellen. U krijgt dan een groepsnummer met logo van de VOVH dat uw kind de gehele week zichtbaar op de kleding moet dragen. U krijgt dan ook van de leiding het definitieve programma met de tijden en plaatsen en verdere informatie over de Kindervakantieweek.
Bent u dan niet thuis? Dan stopt de leiding alle informatie bij u door de brievenbus (met daarbij een briefje waar uw zoon/dochter zich moet melden op de eerste ochtend).

Het indelen van de kinderen gebeurt op basis van leeftijd. Bij de VOVH maken wij onderscheid in vier verschillende kleuren (geel, groen, blauw en rood) die elk staan voor een bepaalde leeftijdsgroep. In de gele groepen zitten kinderen in de leeftijd van 5 en 6 jaar. Groen staat voor 7 en 8 jarigen. In blauw komen kinderen van 9 en 10 jaar en tot slot hebben we de rode groepen waar kinderen van 11 en 12 jaar geplaatst worden. (Door opgegeven voorkeuren kan het zijn dat de leeftijd niet altijd met overeenkomt met de kleur.)

Het VOVH nummer moet de gehele week goed zichtbaar op de (bad)kleding aangebracht zijn.

Voor en na de programmatijden is er geen begeleiding.

De kinderen gaan tussen de middag naar huis (m.u.v. vrijdag).

Wilt u uw kind brengen en halen op de tijden die in het programma staan vermeld. Een kwartier voor de aanvangstijd zijn de kinderen welkom. De leiding spreekt met u een verzamelpunt af rondom of op het veld.

Haal en breng de kinderen zoveel mogelijk op fiets of lopend, graag fietsen stallen bij de openbare fietsenrekken in de buurt van het veld.

De staf geeft een sein voor einde dagdeel, wilt u uw kind/kinderen afmelden bij de leiding als u ze mee naar huis neemt. Meld ook de afwezigheid van een dag(deel). Bij langere afwezigheid dit graag melden via info@vovh.nl.

Wordt u kind door iemand anders opgehaald, geef dit dan op tijd en duidelijk door aan de leiding. Ook als uw kind door de naschoolse opvang wordt opgehaald. U spreekt zelf onze locaties en programmatijden af met de desbetreffende organisatie.

Zorg dat u kind elke dag kleding draagt wat vies en nat mag worden.

Laat waardevolle spullen, zoals mobiele telefoons, thuis.

Alle dagen is er zowel op de locaties als onderweg EHBO aanwezig.

Bij warm weer uw kind insmeren met zonnebrandcrème,  geef ook badkleding en een handdoek mee.

De kinderen krijgen een beker drinken en een snoepje in de ochtend en in de middag. Geef uw kind een waterflesje mee.
De VOVH zorgt voor voldoende water d.m.v. waterpunten.

Voor het waterspel op maandag handdoek, vuilniszak, waterschoenen, reserve- en zwemkleding meenemen.
Bij fris weer warme kleding, badjas en regenkleding.

Op de woensdagochtend is er een rommelmarkt, geef uw kind (kinder)spulletjes mee om te verkopen en een kleed om op te zitten. Wilt u na de rommelmarkt alle overgebleven spullen weer mee naar huis nemen. Het is de bedoeling dat er evt. max 1 ouder per groepje bij de kinderen zit. De leiding houdt toezicht als de kinderen zelf willen rondlopen.
De rode groepen hebben een andere activiteit.

Alle kinderen zijn op de woensdagmiddag vrij, mits de leiding wat anders met u afspreekt i.v.m. voorbereiding voor de optocht in de avond.

De leiding mag u een bijdrage van maximaal € 4,50 per kind vragen voor materiaal optocht en evt. wat te eten. Zij moeten met u kunnen overleggen waar ze het geld aan hebben besteed.

Op donderdagochtend gymschoenen voor binnen en buiten, het is niet toegestaan om met voetbalschoenen met noppen te spelen.

Op vrijdag gaan we een dag uit, we gaan met bussen naar de speeltuin. Geef uw kind een lunchpakketje mee, om 12.00 uur eten wij gezamenlijk in de speeltuin. De kinderen van de gele en groene groepen lopen onder begeleiding van de leiding in de speeltuin, de blauwe en rode groepen mogen vrij rondlopen. Door eventuele drukte op de wegen kan het later worden dan in het programma staat. Het VOVH-nummer moet ook op deze dag zichtbaar op de kleding aanwezig zijn voor de herkenbaarheid van de VOVH-kinderen in de speeltuin.

Naast bovenstaande punten zijn onze algemene voorwaarden van kracht.

beeldmerk VOVH

© Stichting VOVH
Ontwerp en realisatie: designed by Sas